Bij iBalance kijken we verder. Ik stop niet bij de kleinste lettertjes die je kan waarnemen en je ooggezondheid. Zien is namelijk meer dan een goede gezichtsscherpte. Het is het vermogen om waar te nemen: een kloppend beeld vormen en informatie die via onze ogen binnenkomt begrijpen en toepassen. Dit doen we met ons brein. Maar het brein moet dan wel de juiste informatie binnenkrijgen. Dat gebeurt alleen wanneer het kijksysteem in balans is.

Om goed te kunnen functioneren in de huidige digitale samenleving is dit meer dan ooit van belang. Kleine stoornissen in oogsamenwerking en visueel functioneren kunnen op alle leeftijden veel klachten veroorzaken. Als jij of je kind veel herkent in de Vragenlijst dan is er een goede kans dat ik kan helpen.

ONDERZOEK

Wanneer je voor het eerst bij mij komt, zal ik eerst een intake doen. Een onderdeel daarvan is de vragenlijst . Deze kun je thuis alvast invullen. Aan de hand van de vragenlijst en van een screenend onderzoek kan ik beoordelen of ik je verder kan helpen.

Dan volgt een uitgebreid Optometrisch Binoculair Onderzoek, ook wel een functioneel optometrisch onderzoek genoemd. Ik meet en bepaal de conditie van je visueel systeem met erkende onderzoeksmethodes. De verschillende testen laten zien hoe goed iemands visuele systeem informatie tot zich neemt en verwerkt. Het onderzoek geldt tevens als nulmeting. Gedurende het behandeltraject kan ik dan veranderingen in je visueel functioneren meten. Het Optometrisch Binoculair Onderzoek duurt ongeveer 1,5 uur. Van het onderzoek maak ik een rapport en ik bespreek het behandeltraject met je.

Ik adviseer alleen maar een behandeling wanneer ik een goede verwachting heb dat je klachten hierdoor kunnen verminderen en je bereid en gemotiveerd bent om hieraan te werken.

BEHANDELING

OPTOMETRISCHE VISUELE TRAINING
Met Optometrische Visuele Training worden je visuele vaardigheden ontwikkeld of verbeterd. Je brein leert om de juiste signalen te geven aan je ogen om deze als team te gebruiken. Ik noem dit ‘controle over de visuele motor’.

Aan de hand van het Optometrisch Binoculair Onderzoek bepaal ik je startniveau voor de training. Gaandeweg de training kijk ik telkens welke trainingsoefeningen het beste bij je passen. Ik geef altijd training op maat.

Je komt één keer in de twee weken naar de praktijk voor training. We evalueren dan de voortgang en ik geef je uitleg over de nieuwe oefeningen die je mee krijgt voor thuis. De thuisoefeningen kosten ongeveer 15 minuten per dag. Aan de hand van het Optometrisch Binoculair Onderzoek maak ik een inschatting van het totaal aantal trainingen dat nodig zal zijn. Meestal ligt dit rond de acht.

Optometrische Visuele Training kan zeer effectief zijn in het verminderen van de klachten en verbeteren van de kijkreflexen. Trainen is wel zorgvuldig en gedisciplineerd werken om een goed resultaat te halen en is daarom niet altijd even eenvoudig. Vanzelfsprekend dien je tijdens de training veranderingen op te merken en moeten we deze in de controlemetingen terug kunnen zien.

Lees meer over de mogelijke symptomen.

Kijk of ik jou of jouw kind verder kan helpen.